OVer

HET SPEL STARS OF EMPATHY

.

Stars of Empathy is een bordspel dat kinderen helpt in het ontwikkelen van hun emotionele intelligentie. Emotionele intelligentie betekent goed om kunnen gaan met gevoelens.

bestel hier

HET SPEL

Spelenderwijs worden kinderen zich bewust van hun gevoelens en gedachten en samen ontdekken ze hoe ze om kunnen gaan met hun eigen gevoelens en met die van anderen.

Hoe het spel ontstond

 

Over Loes

Tischa Neve - Kinderpsycholoog

“Ik ben dol op spellen waarbij je laagdrempelig met kinderen aan de slag gaat rond bepaalde thema’s en die uitnodigen tot met elkaar delen en van elkaar leren. Stars of Empathy is zo’n spel! Zo te spelen met een groepje kinderen, aan de slag met wat een ieder bezighoudt en dat op een leuke manier”.

”Paul

“Stars of Empathy is een spel dat kinderen op speelse wijze laat oefenen met het geven van complimenten, het kort bespreken van pesten, of noemen van vakken waar men andermans hulp bij zou kunnen gebruiken. Vaak is het voor mensen, kinderen en volwassenen, niet eenvoudig om deze zaken op spontane wijze aan te kaarten. Dit bordspel is daarmee een ideaal middel om belangrijke vragen  op speelse wijze op tafel te leggen. Misschien moet je het af en toe spelen om maximaal effectief  te zijn. Alles wijst er op dat dit spel kinderen dichter bij elkaar brengt, dat het meestal vertrouwen zal versterken, en dat het elkaar informatie verschaft die essentieel kan zijn om samenwerking op gang te brengen.”

”Loes

“Dit spel is een mooie manier om op speelse wijze je te verplaatsen in een ander en onderwerpen te bespreken die normaal gesproken niet zoveel aandacht krijgen in de les. In kleine groepjes met begeleiding komt dit het meeste tot z’n recht.”