Referenties

Stars of Empathy

.

“De afgelopen jaren heb ik met verschillende professionals het spel besproken of mogen spelen. Erg trots ben ik op de referenties en ik deel ze dan ook graag. Hoe fijn zou het zijn om er zo voor te kunnen zorgen dat meer kinderen het spel mogen gaan spelen en op een prettige en fijne manier leren over hun gevoelens en die van anderen” – Loes Hubertus.

Dirk De Wachter“Via een leuk en origineel spel worden kinderen gestimuleerd om te ontwikkelen wat ze eigenlijk in zich hebben: inleving, samenwerking, vertrouwen, engagement.
Het lijken mij bijzonder belangrijk eigenschappen die in een wereld van individualiteit en concurrentie op de achtergrond dreigen te komen. Geen therapeutische toestanden, geen hoogdravende pretenties, geen technologische escapades, maar een gewoon gezelschapsspel: een bijna provocatieve geste in een opgeklopte tijd.”
 
Dirk De Wachter

Psychiater

“Ik ben dol op spellen waarbij je laagdrempelig met kinderen aan de slag gaat rond bepaalde thema’s en die uitnodigen tot met elkaar delen en van elkaar leren. Stars of Empathy is zo’n spel! Zo te spelen met een groepje kinderen, aan de slag met wat een ieder bezighoudt en dat op een leuke manier”.
Tischa Neve

Kinderpsycholoog

“Het leuke aan het spel is dat je hier niet vast zit aan een bepaalde methode en vooral dat je op een hele natuurlijke manier gesprekken krijgt tussen kinderen en hoe zaken lopen.  […] Door de spelvorm ben je een spel aan het doen, en toch ook bezig met zaken die je bezighouden.” 
Carlo Jansen

Intern Begeleider, basisschool de Teugelaar, Oss

“Stars of Empathy is een spel dat kinderen op speelse wijze laat oefenen met het geven van complimenten, het kort bespreken van pesten, of noemen van vakken waar men andermans hulp bij zou kunnen gebruiken. Vaak is het voor mensen, kinderen en volwassenen, niet eenvoudig om deze zaken op spontane wijze aan te kaarten. Dit bordspel is daarmee een ideaal middel om belangrijke vragen  op speelse wijze op tafel te leggen. Misschien moet je het af en toe spelen om maximaal effectief  te zijn. Alles wijst er op dat dit spel kinderen dichter bij elkaar brengt, dat het meestal vertrouwen zal versterken, en dat het elkaar informatie verschaft die essentieel kan zijn om samenwerking op gang te brengen.”
Paul van Lange

Hoogleraar Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam

“Dit spel is een mooie manier om op speelse wijze je te verplaatsen in een ander en onderwerpen te bespreken die normaal gesproken niet zoveel aandacht krijgen in de les. In kleine groepjes met begeleiding komt dit het meeste tot z’n recht.”
Loes Ypma, Tweede Kamerlid PvdA

Woordvoerder jeugdzorg, leraren, primair onderwijs, speciaal onderwijs, passend onderwijs

“We waren zeer bevoorrecht om Stars of Empathy te gebruiken in het [sameness] project One+One. We brachten kinderen van reguliere en speciale scholen in dit creatieve project samen en Stars of Empathy diende om gesprekken tussen kinderen op gang te brengen en ze op een interactieve, leuke en betekenisvolle manier contact met elkaar te laten maken. De kinderen vonden het spel heel leuk en waren allemaal in staat om mee te doen, ondanks hun verschillende niveaus. We raden Stars of Empathy van harte aan voor iedereen die op zoek is naar betekenis en verbinding.”

 

 

the sameness project

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten