Op werkdagen voor 23.00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

OVER

DE ACHTERGROND VAN HET SPEL
Bestel het spel

Hoe het spel ontstond

Een paar generaties geleden hadden docenten en ouders nog nooit over emotionele intelligentie gehoord. Inmiddels is er veel informatie beschikbaar: online, in de krant, op televisie en in (wetenschaps)bladen. Scholen zijn zich er steeds meer van bewust dat het ontwikkelen van emotionele intelligentie belangrijk is voor het welzijn én de schoolresultaten van de kinderen.

We zijn zoveel wijzer geworden qua informatie. Hoe fijn zou het zijn als we met die informatie het leven van opgroeiende kinderen kunnen verrijken?

Stars of Empathy heeft de kennis over emotionele intelligentie vertaald naar een praktische spelvorm waaraan kinderen plezier beleven en zich tegelijkertijd ontwikkelen.

Over Loes

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in communicatie en taal: hoe mensen met elkaar praten, welke woorden ze gebruiken en hoe hun manier van communiceren zorgt voor verbinding of juist voor verwijdering. Ik besloot politicologie te gaan studeren, omdat ik wilde weten hoe communicatie tussen landen en wereldleiders werkt. Een baan voor een internationale organisatie leek me interessant en dan met name het in verbinding brengen van verschillende culturen. Na een interessante, maar theoretische studie had ik echter behoefte aan creativiteit.

Het was me steeds meer gaan opvallen dat door digitalisering en een wereld waarin alles snel gaat, de verbinding tussen mensen een bijzaak aan het worden was. In het onderwijs wordt er veel gemeten en getest: hoe een kind zich verhoudt tot de norm en op basis van de ‘uitslag’ wordt er gecategoriseerd en gelabeld. Zo blijft het weliswaar overzichtelijk, maar het helpt kinderen niet om hun emotionele intelligentie te ontwikkelen die ze elke dag nodig hebben.

In plaats van een baan bij een internationaal bedrijf ontwikkelde ik Stars of Empathy: het spel dat kinderen elkaars wereld laat zien. Een gezelschapsspel waarin kinderen hun emotionele intelligentie ontwikkelen op een manier die bij hen past.

Zodat iedereen meer verbinding met zichzelf en met anderen kan maken: de kinderen van nu en de leiders van de toekomst.

experts

De afgelopen jaren heb ik mijn spel met verschillende experts mogen bespreken en spelen.
Lees hieronder wat zij over Stars of Empathy zeiden:

Paul van Lange - Hoogleraar Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam

“Stars of Empathy is een spel dat kinderen op speelse wijze laat oefenen met het geven van complimenten, het kort bespreken van pesten, of noemen van vakken waar men andermans hulp bij zou kunnen gebruiken. Vaak is het voor mensen, kinderen en volwassenen, niet eenvoudig om deze zaken op spontane wijze aan te kaarten. Dit bordspel is daarmee een ideaal middel om belangrijke vragen  op speelse wijze op tafel te leggen. Misschien moet je het af en toe spelen om maximaal effectief  te zijn. Alles wijst er op dat dit spel kinderen dichter bij elkaar brengt, dat het meestal vertrouwen zal versterken, en dat het elkaar informatie verschaft die essentieel kan zijn om samenwerking op gang te brengen.”

Tischa Neve - Kinderpsycholoog

“Ik ben dol op spellen waarbij je laagdrempelig met kinderen aan de slag gaat rond bepaalde thema’s en die uitnodigen tot met elkaar delen en van elkaar leren. Stars of Empathy is zo’n spel! Zo te spelen met een groepje kinderen, aan de slag met wat een ieder bezighoudt en dat op een leuke manier”.

Carlo Jansen - intern begeleider

“Het leuke aan het spel is dat je niet vastzit aan een bepaalde methode en op een heel natuurlijke manier gesprekken krijgt tussen kinderen.