Een leuke manier om te ontdekken wat mijn kinderen denken en voelen.

“Al langer vraag ik mij af waarom kinderen wel gymles op school hebben, maar er weinig aandacht is voor gevoelens en gedachten.Om het gesprek over gevoelens en gedachten op een ongedwongen manier op gang te brengen, is het spel Stars of Empathy ontzettend waardevol.Ik probeer mijn kinderen zelf na te laten denken over een antwoord op de vragen. Het is een leuke manier om te ontdekken hoe mijn kinderen over bepaalde dingen denken of welke gevoelens ze hebben.”Stéfani Warning speelde Stars of Empathy met haar zoons en schreef er een prachtige van blog over.Je leest hem hier.

Dit vind je misschien ook interessant

De variatie in het soort opdrachten is erg leuk aan het spel.

De variatie in het soort opdrachten is erg leuk aan het spel.

Michelle van pUber Bijles & Coaching speelde Stars of Empathy met een leerling uit groep 8: leuke, gevarieerde opdrachten. Mooi middel om spelenderwijs en op verschillende manieren bezig te zijn met emoties van jezelf en een ander. Hier lees je haar blog. 

Een must-have voor coachingspraktijken en basisscholen

Een must-have voor coachingspraktijken en basisscholen

"Thuis heb ik Stars of Empathy gespeeld met mijn kinderen. Ze vonden het heel leuk. Daarnaast heb ik het ook nog op een andere manier gebruikt. Tijdens het eten heb ik een aantal vragen erbij gepakt en deze door beide kinderen laten beantwoorden. Ook dat vonden ze...

Spelenderwijs empathie ontwikkelen

Spelenderwijs empathie ontwikkelen

Het spel Stars of Empathy kun je gebruiken als hulpmiddel om kinderen bewust te maken van hun emoties en hen te leren hoe ze hier op een gezonde manier mee om kunnen gaan. Door op jonge leeftijd te oefenen met emotionele intelligentie, wordt het later makkelijker en...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *