Op werkdagen voor 23.00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

Mijn kinderen stralen!

“Mijn kinderen vinden het erg leuk om Stars of Empathy te spelen. Ze vinden het leuk dat je niet kunt verliezen.

Het leukste onderdeel vinden ze hun gevoelens uitbeelden.

Als we visite krijgen is dit hét spel dat ze willen spelen.

Mijn kinderen stralen bij het geven en ontvangen van complimenten en ik merk dat ze er op andere momenten ook over nadenken.”

Sanne

Moeder van een meisje (9) en een jongen (7)

Ik heb mij verwonderd over hun openheid en enthousiasme!

Stars of Empathy is een origineel en gebruiksvriendelijk bordspel.

Het spel is een mix van denken en doen, waardoor de aandacht van de kinderen er goed bij blijft.

Ik heb mij verwonderd over hun openheid en enthousiasme.

Kinderen leren elkaar beter kennen, doordat gedachten en gevoelens op een speelse manier worden besproken.

De kaartjes zijn los van het bordspel ook uitstekend bij andere lesactiviteiten in te zetten.”

Tamara Bosman

Leerkracht en Gedragsspecialist

Een leuk en origineel spel!
“Via een leuk en origineel spel worden kinderen gestimuleerd om te ontwikkelen wat ze eigenlijk in zich hebben: inleving, samenwerking, vertrouwen, engagement.
Het lijken mij bijzonder belangrijke eigenschappen die in een wereld van individualiteit en concurrentie op de achtergrond dreigen te komen.
Geen therapeutische toestanden, geen hoogdravende pretenties, geen technologische escapades, maar een gewoon gezelschapsspel:
een bijna provocatieve geste in een opgeklopte tijd.” 
Dirk De Wachter

Psychiater

“Ik ben dol op spellen waarbij je laagdrempelig met kinderen aan de slag gaat rond bepaalde thema’s en die uitnodigen tot met elkaar delen en van elkaar leren.

Stars of Empathy is zo’n spel! Zo te spelen met een groepje kinderen, aan de slag met wat een ieder bezighoudt en dat op een leuke manier”.

Tischa Neve

Kinderpsycholoog

“Het leuke aan het spel is dat je hier niet vast zit aan een bepaalde methode en vooral dat je op een hele natuurlijke manier gesprekken krijgt tussen kinderen en hoe zaken lopen.  […] Door de spelvorm ben je een spel aan het doen, en toch ook bezig met zaken die je bezighouden.” 

Carlo Janssen

Intern Begeleider

“We waren zeer bevoorrecht om Stars of Empathy te gebruiken in het [sameness] project One+One. We brachten kinderen van reguliere en speciale scholen in dit creatieve project samen en Stars of Empathy diende om gesprekken tussen kinderen op gang te brengen en ze op een interactieve, leuke en betekenisvolle manier contact met elkaar te laten maken.

De kinderen vonden het spel heel leuk en waren allemaal in staat om mee te doen, ondanks hun verschillende niveaus.

We raden Stars of Empathy van harte aan voor iedereen die op zoek is naar betekenis en verbinding.”

the sameness project

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

“De wereld waarin we leven op dit moment vraagt vaardigheden van kinderen die niet standaard opgenomen zijn in het onderwijsaanbod en in de opvoeding van vele kinderen.

Vaardigheden als zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, compassie, empathie en sociale vaardigheden zijn essentiële vaardigheden om je als kind staande te houden in de steeds sneller veranderende wereld.

Stars of Empathy zet in om deze vaardigheden te verdiepen en te verruimen.

Het spel nodigt uit om jezelf en de ander (beter) te leren kennen en begrijpen. Om jezelf te optimaliseren en in groei/ontwikkeling te blijven. Positief denken, complimenten geven en gevoelens komen ruim aan bod.

Een spel waarbij je kinderen aanzet te zakken van het hoofd naar het hart. Naast de mentale wereld is het van belang dat kinderen in contact blijven met hun gevoelswereld. Stars of Empathy daagt kinderen veilig uit hier op een speelse manier mee bezig te zijn.

Ik en de kinderen hebben zichtbaar genoten van het bezig zijn met het spel en hoop dat het bij vele kinderen terecht gaat komen.”

Debby van Deursen

Kindercoach en Emotional Intelligence Trainer

“Stars of Empathy is een spel dat kinderen op speelse wijze laat oefenen met het geven van complimenten, het kort bespreken van pesten of noemen van vakken waar men andermans hulp bij zou kunnen gebruiken. Vaak is het voor mensen, kinderen en volwassenen, niet eenvoudig om deze zaken op spontane wijze aan te kaarten.

Dit bordspel is daarmee een ideaal middel om belangrijke vragen op speelse wijze op tafel te leggen. 

Misschien moet je het af en toe spelen om maximaal effectief te zijn. Alles wijst er op dat dit spel kinderen dichter bij elkaar brengt, dat het meestal vertrouwen zal versterken, en dat het elkaar informatie verschaft die essentieel kan zijn om samenwerking op gang te brengen.”

Paul van Lange

Hoogleraar Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam

“Een klas met kinderen, verschillende persoonlijkheden, verschillende meningen en verschillende normen en waarden. Een ruzie tussen kinderen zit in een klein hoekje.

Eigenlijk zou in iedere klas het spel Stars of Empathy in de kast moeten liggen. 

Tijdens het spelen van dit spel kijken de kinderen bij elkaar onder het oppervlak.

Hier zien ze soms dingen waar ze zich over verbazen, mooi om te zien. Een aantal collega’s waren ook erg enthousiast en hebben het spel ook meegenomen de klas in. Ik kan met overtuiging zeggen, dit spel is een groot succes.”

Lees de hele review hier

Juf Dominique

Leerkracht bovenbouw