Spelenderwijs empathie ontwikkelen

Het spel Stars of Empathy kun je gebruiken als hulpmiddel om kinderen bewust te maken van hun emoties en hen te leren hoe ze hier op een gezonde manier mee om kunnen gaan. Door op jonge leeftijd te oefenen met emotionele intelligentie, wordt het later makkelijker en natuurlijker. Het spel biedt kinderen de ruimte en aandacht die ze nodig hebben om te groeien en te ontwikkelen op dit gebied, zonder druk en verwachtingen. Ook leren ze om over andere dingen na te denken die voorheen misschien niet belangrijk waren.

Ida Jager speelde het spel met haar zoons. Lees haar blog hier.

Dit vind je misschien ook interessant

De variatie in het soort opdrachten is erg leuk aan het spel.

De variatie in het soort opdrachten is erg leuk aan het spel.

Michelle van pUber Bijles & Coaching speelde Stars of Empathy met een leerling uit groep 8: leuke, gevarieerde opdrachten. Mooi middel om spelenderwijs en op verschillende manieren bezig te zijn met emoties van jezelf en een ander. Hier lees je haar blog. 

Een must-have voor coachingspraktijken en basisscholen

Een must-have voor coachingspraktijken en basisscholen

"Thuis heb ik Stars of Empathy gespeeld met mijn kinderen. Ze vonden het heel leuk. Daarnaast heb ik het ook nog op een andere manier gebruikt. Tijdens het eten heb ik een aantal vragen erbij gepakt en deze door beide kinderen laten beantwoorden. Ook dat vonden ze...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *