Op werkdagen voor 23.00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

Verbinding door spel

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in communicatie: hoe de manier van communiceren zorgt voor #verbinding of juist voor verwijdering. Ik besloot politicologie te gaan studeren, omdat ik wilde weten hoe communicatie tussen landen en wereldleiders werkt. Een baan voor een internationale organisatie leek me interessant en dan met name het in verbinding brengen van verschillende culturen. Na een interessante, maar theoretische studie had ik echter behoefte aan creativiteit.

Het viel me steeds meer op dat door digitalisering en een wereld waarin alles snel gaat, de verbinding tussen mensen een bijzaak aan het worden was. In het onderwijs wordt er veel gemeten en getest: hoe een kind zich verhoudt tot de norm en op basis van de ‘uitslag’ wordt er gecategoriseerd en gelabeld. Zo blijft het weliswaar overzichtelijk, maar het helpt kinderen niet om hun emotionele intelligentie te ontwikkelen die ze elke dag nodig hebben.

In plaats van een baan bij een internationale organisatie ontwikkelde ik Stars of Empathy: het spel dat kinderen elkaars wereld laat zien. Een gezelschapsspel waarin kinderen hun emotionele intelligentie ontwikkelen op een manier die bij hen past.

Zodat iedereen meer verbinding met zichzelf en met anderen kan maken: de kinderen van nu en de leiders van de toekomst.

06/09/2021

Over Loes Hubertus

“Ik help kinderen hun emotionele intelligentie te ontwikkelen. Daarvoor ontwikkelde ik het spel Stars of Empathy: The game that shows children each other’s world”

 

Verder lezen »

Bekijk het spel hier »

Dit vind je misschien ook interessant

Hoe leer je jouw kind om verbinding te maken?

Hoe leer je jouw kind om verbinding te maken?

Geschreven door: Rory Blokzijl   Verbinding maken? Verbinding ervaren. Met jezelf maar ook met anderen. Als kind is dat toch heel eenvoudig? Niets is minder waar denk ik inmiddels zelf. Waar ik vroeger op een dusdanige manier ben opgevoed dat verbinden eigenlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *